Thursday, June 24, 2010

Show literar

Nu ştiu cum au fost ediţiile anterioare decât din poveşti. Dar nici nu ştiu dacă Blitz Show şi-a dorit să aibă vreo legătură cu ediţiile anterioare din moment ce şi-a schimbat numele. M-am dus cumva cu teamă. Dar pe ansamblu a fost bine, adică poeţii au rămas poeţi. Nu au coborât ştacheta doar pentru a stârni râsul celor din sală, iar publicul, cu o excepţie [poate două, deşi doar una a fost evidentă, cel puţin pentru mine] şi-a dorit ca ştacheta să rămână sus.

Nu cred că totul a mers aşa cum şi-au dorit organizatorii şi cu siguranţă se putea mai bine. Unele probe ar trebui regizate, altele poate înlocuite. E adevărat că esenţială mi se pare a fi calitatea concurenţilor. Eu m-am dus la Blitz Show [ediţia I din 5.06] din două motive: era un eveniment recomandat de TNCP, iar concurenţii au fost Florin Caragiu, Claudiu Komartin şi Cristi Cotarcea [moderator: Felix Nicolau].

Prezentarea concurenţilor:



Proba de creative writing a ieşit bine de tot. Fiecare concurent trebuia să folosească anumite cuvinte date oarecum la întâmplare. Florin Caragiu a scris un text frumos, în care s-a jucat mai ales cu două cuvinte şoarece/mouse.

Iar Claudiu Komartin a scris textul ăsta:



Învingător la puncte a fost Cristi Cotarcea, un
zmeu norocos, nu precum cel din basme:

No comments: