Thursday, October 14, 2010

Se întâmplă vineri

Mâine au loc mai multe lansări/lecturi/diverse. Puteţi alege oraşul/autorul dorit. Iată oferta (parţială):

Cluj
Vineri, 15 octombrie 2010, ora 19:00, la Librăria Cărtureşti din Cluj (Iulius Mall) are loc lansarea volumului Ţinuturile sudului de Andra Rotaru, Editura Paralela 45, 2010. La lansare vor prezenta volumul Alex. Goldiş şi Vali Derevlean. Vor urma o lectură şi un dialog cu publicul.
„Andra Rotaru este, în momentul de faţă, prima promisiune cu adevărat împlinită a generaţiei sale.”, a scris Liviu Antonesei în “Observator Cultural”, iunie 2010.

„Poezia Andrei Rotaru este mai aproape de şaptezecism decât de congenerii săi sau de predecesorii imediaţi. Unele versuri par extrase dintr-un posibil volum al unui Virgil Mazilescu adus la zi.”, a scris Horia Gârbea în “Săptămâna Financiară,” august 2010.

Ţinuturile Sudului au o forţă implozivă, care se năruie în interior, cumva suicidar-inutil, dar fără să dramatizeze, ca într-o poveste de dragoste japoneză. Mie cel puţin “Ţinuturile sudului” mi-a lăsat un „gust” amărui de Kawabata dintr-un “Stol de păsări albe.” , a scris Raluca Dună în România Literară, nr.29/2010.




Sîngeorz Băi

Vineri, 15 octombrie 2010, începând cu ora 18.00, la Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi vă invită la o nouă ediţie a programului Formă şi dialog. Evenimentul va cuprinde vernisajul unei expoziţii de grup, la Galeria Raku25 şi o întâlnire cu Marius Chivu, redactor-editor la revistele de cultură Dilema Veche şi Dilemateca.
Expoziţia, intitulată (ironic-ludic ) LipSüs cuprinde lucrări semnate de şase tineri artişti plastici: Tolgyi Andreea, Ştefan Radu Creţu, Mândru Carolina, Eliza Clara Labancz, Creţu Lavinia şi Emil Cassian-Dumitraş. Cel din urmă este şi curatorul expoziţiei, cel care a reuşit să orchestreze acest demers artist colectiv.
Marius Chivu (...) va prezenta revistele Dilema Veche şi Dilemateca (...), vom discuta despre ultimele tendinţe în literatură, despre cinematografie şi la finalul serii vom avea ocazia extrem de rară de a-l asculta citind poeme din creaţia proprie.



Timişoara

La ora 12, la Orizont, e o întâlnire specială cu Livius Ciocârlie, iar seara, de la 7, în barul lui Mişu, V. Leac îşi va lansa cel mai nou volum, Toţi sînt îngrijoraţi.

No comments: